Retourneren

Retourkosten

Wanneer de tuinmeubelhoes niet naar wens is of niet aan verwachting voldoet, kunt u het product retourneren aan Tuinmeubelhoeskopen.nl. Dit kunt u doen door het pakket af te leveren bij postverwerkingsbedrijf. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Wilt u zo vriendelijk zijn uw retour aan te melden via het retourformulier. U kunt binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van de serviceafdeling verwachten.

Ruilen of retourneren

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met uw aangekochte product. Mocht u onverhoopt van de koop willen af willen zien, dan kan je de bestelling ruilen of retourneren. Tot 14 dagen na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd. Tijdens deze periode heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. U kunt de overeenkomst ontbinden door dit binnen 14 dagen na ontvangst van het geleverde product via het retourformulier op de website aan ons door te geven. Binnen 14 dagen nadat wij de melding hebben ontvangen, dient u het/de betreffende product(en) retour te zenden naar Tuinmeubelland. Uitgesloten van de bedenktermijn zijn:

 • Op maat gemaakte producten;

Het wordt aangeraden om bij het afhalen of bij bezorging uw bestelling goed te controleren. Mocht deze incompleet of beschadigd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk hierover contact met ons op. Artikelen die u wilt retourneren dienen in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking aangeboden te worden, tevens moet het product ongeschonden zijn. In beide gevallen zal Tuinmeubelland het aankoopbedrag en de verzendkosten van de heenzending aan je terugbetalen. Dit gebeurt binnen 14 werkdagen. Wanneer een retour of omruiling bij je afgehaald dient te worden, zullen we vooraf de kosten met je bespreken. Verderop in dit artikel vind je een indicatie van mogelijke retourkosten.

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of een totaal ander artikel, geldt als een nieuwe bestelling. U retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft uw nieuwe bestelling door zoals u gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze bestelling. Moet het artikel omgeruild worden door een fout van ons of door een defect, dan bespreken we graag de verdere procedure. Wanneer je een product retourneert waar door jouw eigen gebruik schade aan is ontstaan, zal Tuinmeubelland.nl hiervoor kosten bij je rekening brengen.

Retourproces

Tuinmeubelland is alleen gehouden een verzoek tot terugbetaling van de verkoopprijs (of omruiling) goed te keuren wanneer u dit binnen 14 dagen na aankoop meldt en wanneer dit voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Er is geen sprake van een defect.
 • Je kan gelijktijdig aan de melding de originele kassabon of factuur overleggen
 • Het product dient aangekocht te zijn in een Tuinmeubelland winkel of in één van de Tuinmeubelland webshops.
 • Het product moet ongeopend, compleet en onbeschadigd in de originele verpakking zijn verpakt.
 • Het product is ongebruikt.

Tuinmeubelland behoudt zich het recht voor kosten in rekening te brengen indien het product door gebruik beschadigd is of er reeds gebruik is gemaakt van het product.

Uitgesloten van retour en omruiling
Uigesloten van retour en omruiling zijn gebruikte artikelen. Komt u er na gebruik achter dat het artikel niet bevalt, moeten wij tot onze spijt mededelen dat wij het product niet retour kunnen nemen. Enige twijfel die je vooraf had, hadden wij wellicht weg kunnen nemen als je contact met ons had opgenomen. Ook hebben wij in onze winkels productspecialisten in dienst die wellicht samen met jou een product hadden kunnen uitkiezen dat aan jouw wensen voldoet.

Reden van retour

U bent niet verlicht om een reden van retour op te geven waarom u uw aankoop retour wilt zenden. Mocht het aan Tuinmeubelhoeskopen.nl ligt, dan horen wij dit uiteraard graag van u. Hierdoor kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is de laagste prijsgarantie. Wanneer Tuinmeubelhoeskopen.nl een lagere prijs over het hoofd heeft gezien, kunt u dit aangeven en past Tuinmeubelhoeskopen.nl de prijs voor u aan. Zo bent u altijd gegarandeerd van de laagste prijs.

Retour aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn uw retour aan te melden via het retourformulier, dit formulier kunt u online invullen. Tuinmeubelland Web B.V., het moederbedrijf wat boven de online shop Tuinmeubelhoeskopen.nl staat kan aan de hand van uw gegevens de retourzending in de gaten houden en dan weet het distributiecentrum dat er een retourzending onderweg is.

U kunt binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van de serviceafdeling verwachten. De serviceafdeling zal verder beoordelen of de kosten voor de retourzending voor uw rekening of voor de rekening van Tuinmeubelland zijn.

 1. Vul het retourformulier in.
 2. U kunt ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Echter voor een snellere en correcte afhandeling vragen wij het retourformulier van Tuinmeubelland te gebruiken.
 3. Bij ontvangst van het product en een volledig online ingevuld retourformulier zorgen wij ervoor dat u juw aankoopbedrag zo spoedig mogelijk retour ontvangt, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping. Tuinmeubelland boekt uw betaling binnen uiterlijk 14 dagen terug na ontvangst van de geretourneerde producten inclusief eventuele kosten voor de heenzending. De verzendkosten voor het retourneren worden meestal wel ingehouden wanneer je via het herroepingsrecht uw aankoop retourneert.
 4. Wanneer u gebruik maakt van een van beide formulieren, herroept u de overeenkomst.
 5. Wij vragen je naar een reden voor de retour om zo mogelijk onze dienstverlening te verbeteren.